FacebookTwitter

Collageenbanken

De Collageenbank:

Sinds kort is er bij ’t Zonnehuis een nieuw soort bank aanwezig, namelijk de Collageenbank. Deze bank stimuleert de verjonging van de huid door stimulatie van onder meer collageen en elastine en ook zorgt de bank ervoor dat er verschillende enzymen worden aangemaakt.

Onafhankelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat bepaalde cellen in de huid worden gestimuleerd om meer collageen en elastine en ook meer enzymen aan te maken, die in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor de structuur van de huid. Dit wordt bereikt door het gebruik van apparaten voor huidverzorging, die lichtgolven met een golflengte van 630 nanometer (nm) uitzenden. Dit proces wordt in gang gezet door de versterking van de vaatwanden in de huid en heeft een verhoging van het zuurstofgehalte en ook een betere ontgifting van de huid tot gevolg. De hydratatie neemt toe en het vermogen van de huid om vocht vat te houden wordt verbeterd. Door de verhoging van de celactiviteit en verbetering van de natuurlijke processen van celherstel en celvernieuwing krijgt de huid een gezonder uiterlijk.

De huid bestaat uit drie hoofdlagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (subcutis). De epidermis bevat lagen die verhoornen en zich langzaam nar het oppervlak bewegen. De dermis is opgebouwd uit bindweefsel en heeft als taak het voeden en verankeren van de epidermis. Deze laag bevat speciale cellen zoals fibrocyten, fibroblasten en vrije bindweefselcellen, bloedvaten, plasmacellen, zenuwvezels en elastisch vezelmateriaal – de collageenvezels. De subcutis, een losmazig bindweefsel met grotere bloedvaten en zenuwvezels, dient als steunweefsel voor alle bovenliggende huidlagen.

Opbouw bindweefsel

Collageen is een zeer onelastisch structuureiwit van het bindweefsel at de huid stevigheid en elasticiteit geeft door middel van netvormige verbindingen. Het is een van de belangrijkste organische bestanddelen van botten, tanden, kraakbeen, pezen en gewrichtsbanden en ook van de huid. Het wordt geproduceerd door gespecialiseerde cellen zoals fibroblasten. De collageenvezels worden in een aantal stappen aangemaakt. Deze stevige vezels in het bindweefsel, die geen vertakkingen hebben, kunnen ook samenkomen in grotere bundels, hebben een zeer grote spankracht en zijn onelastisch. De elastische vezels van het bindweefsel zijn daarentegen flexibel en kunnen tot twee keer hun lengte worden uitgerekt. Ze zijn gemaakt van elastine en leven lang Met het ouder worden ondergaan de elastinevezels uiteindelijk echter, mede afhankelijk van levensstijl en omgevingsinvloeden, degeneratieve veranderingen. De van oorsprong elastische vezels worden minder soepel en beginnen hun elasticiteit te verliezen, waardoor ze hun functie steeds minder goed kunnen vervullen. Het degenereren van deze vezels leidt tot rimpels, cellulitis en een verslapte huid.

Lichttherapie met collageen

Natuurlijke huidverjongingsprocessen zorgen, vooral in reactie op verwondingen, voor de aanmaak van nieuwe huid. Oude huidstructuren worden afgebroken om de celaanmaak te bevorderen. In dit huiverjongingsproces stimuleren de fibrolasten de productie van collageen. Dit is waar de collageen-lichtherapie van Original Hanau in beeld komt. Speciaal ”rood” licht met een golflengte in het bereik van 590-640 nanometer (nm) dringt door tot die delen van de dermis waar de collageen- en elastinevezels zich bevinden. De verhardingen en opeenhopingen in de cellen van het elastische bindweefsel worden vernietigd. De vezels kunnen naar hun oorspronkelijke vorm terugkeren. De doorbloeding, stofwisseling en aanmaak van collageenvezels worden gestimuleerd, waardoor de huidregeneratie wordt bevorderd. De structuur van het collageen in de dermis wordt sterker. Zo wordt de huid steviger en krijgt zij een frissere, gladdere uitstraling.

Een regelmatige blootstelling aan ”rood” licht bevordert deze positieve veranderingen in de huid. De aanbevolen duur van een behandeling bedraagt 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de ingestelde waarden, met in het begin een maximum van twee behandelingen per week. De minimum aanbevolen duur van een complete kuur bedraagt acht tot tien weken. De huid heeft tijd nodig om de verbeterde structuur op te bouwen. De ervaring heeft laten zien dat het uiterlijk van de huid na ongeveer acht sessies begint te verbeteren. De huid ziet er niet alleen gladder, maar ook frisser en gezonder uit en eventuele wallen onder de ogen verminderen.

Heeft u interesse? Bel gerust, kom kijken of stuur een e-mail. Wij helpen u graag. info@zonnestudio-meppel.nl